fbpx

Спасовски: Ќе има едноцифрен број на невработени, имаше некогаш во Југославија, ќе има и денес

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

„Следниот чист намдат го посветуваме на економијата. Нашата цел е едноцифрена бројка на невработеност, тоа било само во Југославија и ќе биде денес.

Денар не беше даден за Куманово за 10-годишниот режим. Успеавме да решиме многу инфраструктутни проблеми, ги рекоструиравме сите патишта во оваа ИЕ 2. Ова е разликата меѓу нас и режимот. Ние градиме.

Градиме и пријателства и мостови, градиме и во земјата.

Новата програма е поставена на: нова развојна економија, здравствен систем според потребите на граѓаните, ред, дисциплина и правда, Македонија – еко држава и Ако можевме во НАТО, можеме и во ЕУ“ рече Спасовски.

Тој најави до 20.000 минимална плата, до 34.000 просечна плата, 600 милиони евра поддршка за компаниите, една милијарда евра странски инвестиции, повискоки пензии, поголема поддршка за младите, за европски животен стандард, дома.

Последни вести