fbpx

Вработените во детските градинки добиваат повисоки плати за над 3.000 денари, градиме сигурен систем на детска заштита, зборот важи!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Прес конференција, Ива Лабан портпарол на ОО СДСМ Карпош

 

Грижата за граѓаните на прво место!

Нов систем за плати, градинките добиваат покачување на платите за 16%

Владата предводена од СДСМ и Министерството за труд и социјална политика продолжуваат континуирано да ги спроведуваат ветените мерки кои се во интерес на граѓаните.

Вработените во градинките заклучно со септември ќе добијат уште едно покачување за 5% , што значи вкупното покачување на платите ќе биде за 21% што претставува најголемото покачување до сега.

Освен платите, позитивните промени во предучилишното образование и воспитание се резултат и на воведувањето на кариерен развој на воспитувачите/ките, јакнењето на професионалните компетенции, отворање на нови 24 објекти во изминатите две години кои отворија можности за нови 1.400 вработувања.

Продолжуваме со работа и реализација на ветеното #ЗборотВажи!

 

 

Последни вести