fbpx

Вистинска грижа за земјоделците, навремено исплатени околу 10 милиони евра субвенции на сметките на речиси 12 илјади земјоделци

Facebook
Twitter
LinkedIn

Прес-конференција, Гоце Георгиевски, претседател на Комисија за земјоделство, шумарство и водостопанство на СДСМ

Почитувани граѓани, почитувани медиуми,

СДСМ и Владата предводена од премиерот Заев продолжува со политиките кои значат вистинската грижа за земјоделците, во секој момент, особено кога поддршката од државата им е најпотребна.

На сметките на речиси 12.000 земјоделци исплатени се околу 10 милиони евра субвенции.

Исплатени се субвенциите за фармерите кои имаат обележани грла говеда, кози, а пари на сметките имаат и сите фармери кои задржале женско јагне.

На сметките на тутунопроизводителите исплатени се 11,4 милиони денари за произведен и предаден тутун од реколта 2020.

Нашата политика на навремена и неселективна исплата на субвенции продолжува, во интерес на секој земјоделец.

Досега веќе се исплатени 5,5 милијарди денари, заедно со усвоениот ребаланс а со заокружување на овие исплати во 2021 година се очекува да се исплатат рекордни 115 милиони евра за над 66.000 земјоделци.

Во наредните денови се очекува да се исплатат субвенциите и преостанатите субвенции.

Државата е тука за земјоделците, грижата за нив останува во фокусот на Владата предводена од СДСМ.

Земјоделците се наш партнер.

Создаваме услови за раст и развој на агро – секторот, за земјоделците да продолжат да произведуваат квалитетни производи.

Последни вести