fbpx

Го правиме најдоборото за градот, истовремено се градат 4 нови булевари во Скопје

Facebook
Twitter
LinkedIn

Изјава за медиуми, Горан Герасимовски, претседател на ОО СДСМ Центар

Почитувани граѓани, драги скопјани

Инвестициите на градската власт предводена од СДСМ значително ја подобруваат сообраќајната мрежа на Скопје. Преку бројните инфраструктурни зафати кои се во тек се намалува градскиот метеж и се подобрува квалитетот на живот на граѓаните.

Во моментот се врши проширување и реконструкција на булеварот „Никола Карев“ кој е во должина од 980 метри во 4 коловозни ленти разделени со зеленило и пешачко-велосипедски патеки од двете страни.

Истовремено се обновува булеварот „Босна и Херцегоцина“ во должина од 1.700 метри и 6 коловозни ленти со пешачки и велосипедски патеки. Се поставува средишно и странично зеленило од двете страни, како и нови улични лед осветлувања.

Во тек е проширувањето на булеварот „Борис Трајковски“ кој е во должина од 2 километри со 4 коловозни ленти и пешачко – велосипедски патеки од двете страни, а истиот ќе заврши со нов урбан и модрен кружен тек.

Воедно, се гради и новиот мост на реката Вардар на булеварот АСНОМ кој е со вкупна должина од 400 метри со 6 коловозни ленти, велосипедски и пешачки патеки од двете страни.

Почитувани,

Го правиме најдоброто за граѓаните на Скопје, градиме по план и инвестираме во капителни проекти кои придонесуваат кон полесно функционирање на градот и поквалитетен живот за сите.

Последни вести