fbpx

СДММ ја поддржува иницијативата на студентите, Белиот дворец да стане студентски дом

Facebook
Twitter
LinkedIn

Изјава за медиуми, Марко Михаилоски, претедател на СДММ

Почитувани,

Социјалдемократската младина на Македонија ја поддржува иницијативата на студентите и младите, белиот луксузен дворец на ВМРО-ДПМНЕ да стане студентски дом.

Одлична е можноста откако ќе се заплени овој имот и пресудата ќе стане правосилна, да се отвори јавна дебата и овој луксузен дворец да се отстапи на идните академски граѓни, на студентите од внтрешноста.

Откако ќе се отвори и јавна дебата со разговор помеѓу сите студенти и сите млади, СДММ стои зад овој предлог, за дворецот да стане студентски дом.

СДММ смета дека студентите заслужуваат студентски дом во строгиот центар на Скопје.

Последни вести