fbpx

МВР да одговори каква е улогата на Мицкоски во спречувањето на акцијата против дрога?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Изјава за медиуми, Дарко Каевски, пратеник и портпарол на СДСМ

Почитувани,

Скандалот во кој обезбедувањето на Христијан Мицкоски тепаше полицаец, отвори многу прашања.

Освен што со тепањето го покажа вистинското, криминално лице на ВМРО-МВРО, јавноста треба да знае зошто обезбедувањето на Мицкоски седи пред вратите на кафе бар навечер?

МВР и техничкиот министер за внатрешни работи од ДПМНЕ треба да излезе пред граѓаните и да одговори:

Која била улогата на обезбедувањето на Мицкоски?

Дали неговата задача била да спречи акција против дилери на дрога?

Дали тие дилери на дрога се поврзани со Христијан Мицкоски и ДПМНЕ и на кој начин?

Граѓаните ги очекуваат одговорите.

Институциите мораат да постапат и секој инволвиран да понесе одговорност.

Овој скандал кој води директно со белата палата мора да биде расчистен целосно.

Последни вести