fbpx

СДММ: Среќен 8-ми март – градиме општество на еднакви можности

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Младите од СДММ го честитаат 8-ми март, Меѓународниот ден на жената.

На плоштадите, пазарчињата и парковите низ Македонија се дели цвеќе во знак на внимание кон жената.

Се истакнува потребата од уште поголемо вклучување на жените во општествено – политичките процеси.

Денеска сме сведоци дека жената во Република Македонија е деградирана и омаловажена. Власта на ВМРО-ДПМНЕ се обидува да не врати назад во секој поглед.

Сакаат да го планираат семејството, животот на жената.

Ова мора да престане. Жената е ТАА промена која кажува СТОП!

Нашата цел е општество на еднакви можности, затоа што тоа е здраво општество.

Затоа родовата еднаквост мора што побрзо да стане реалност.

 

 

 

Последни вести