fbpx

Фирми партнери на Мицкоски во хидроценралите биле кредитирани без покритие од „Еуростандард банка“

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Меѓу компаниите кои биле кредитирани од страна на „Еуростандард Банка“ без покритие се и компании во сопственост на бизнис партнерот на Христијан Мицкоски, посочи пратеникот на СДСМ Костадин Костадинов на денешната надзорна расправа во Комисијата за финансирање и Буџет.

-Во едно интервју сопственикот на „Еуростандард Банка“ Трифун Костовски, а потоа и на прес-конференција на ВМРО-ДПМНЕ беше истакнато дека бие кредитирани фирми од Струмица, без доволно покритие и дека наводно тие фирми биле блиски со СДСМ. Компаниите „Јанев трејд“ „Ведра мини“ и „Минка ДА“ не се поврзани со власта. Станува збор за компании на партнер на Христијан Мицкоски. „Минка ДА“ и другите компании што ги спомнав а коишто без покритие ги има финансирано „Еуростандард“ се партнер на Мицкоски во бизнисот со хидроцентралите, заклучи Костадинов.

Овие факти внесуваат целосно нов момент во целиот случај со „Еуростандард Банка“ кој ги поврзува директно со Христијан Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ.

Последни вести