fbpx

ДПМНЕ-Некрофилна пак прави настани на кои ја злоупотребува смртта на заболени од Ковид 19, починатите не се статистика за перформанси на некрофилот Мицкоски

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност – реакција на изјава на Рашела Мизрахи од ВМРО-ДПМНЕ

ВМРО-ДПМНЕ некрофилна пак прави настани каде ја злоупотребува смртта на стотици граѓани и се рекламира со тагата на нивните семејства.

Починатите и заболените од Ковид 19 не се статистика не се само обична бројка за ДПМНЕ-Некрофилна да прави настани и перформанси, да ги злоупотребува во очајната трка за политички поени.

За каква мобилизација зборува ВМРО-ДПМНЕ кога токму некрофилот Христијан Мицкоски партиски ги делеше здравствените работници, за каков пристап зборува ДПМНЕ-Некрофилна кога токму нивен кадар во преодната Влада кочеше помош од Светска Банка за опремување на болниците?

ВМРО-ДПМНЕ секојдневно го допира дното на најсложената тема, оваа партија мора да престане со обидите да профитира од несреќата на граѓаните. Тоа не е прашање на политички чин туку на нужност.

Последни вести