fbpx

Николовски од трибината „Најдоброто за нашата општина”: ВМРО-ДПМНЕ во криза се однесува повеќе од неодговорно, блокира, одолговлекува закони на штета на граѓаните

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Во изминатата 1,5 година Владата креираше шест пакети мерки за спас на работните места, враќање на парите кај граѓаните, во вкупна вредност од 1,6 милијарди евра, тоа е одлика на одговорна влада, која е сервис на граѓаните, истакна во Охрид на трибината на СДСМ под мотото „Најдоброто за нашата општина“, генералниот секретар на СДСМ Љупчо Николовски.

Тој нагласи дека неодговорно е да не се поддржат мерките, да се кочат законите, да се одолговлекува носењето на мерките, а тоа го видовме од опозицијата повеќе пати во оваа 1,5 година и со нивниот однос кон самата криза и кон начинот на кој сите бореа во една таква криза.

Да ги кочите и да ги блокирате сите процеси, вклучително и сите закони, кои значат плати за граѓаните, поголеми приходи во овој период, за спас на економијата е повеќе од неодговорно, но граѓаните тоа го кажаа на избори и ќе го кажат повторно на избори, порача генералниот секретар на СДСМ Љупчо Николовски.

Последни вести