fbpx

Царовска во Кочани: Продолжуваме да ги слушаме граѓаните и да работиме во нивен интерес

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Потпретседателката на СДСМ Мила Царовска, попладнево се сретна со жителите на Кочани со кои разговараше за сработеното во изминатиот период, но и за барањата и очекувањата на граѓаните.

“Како и до сега ние сме тука дирекно од граѓаните да слушнеме што е најдоброто за вас. Ова е одлика на транспарентното владеење на СДСМ и продолжуваме да ги слушаме и исполнуваме барањата на граѓаните и во периодот што ни доаѓа”, рече Царовска.

Царовска истакна дека досега реализираните вредни капитални инвестиции изминатите три и пол години на локално и централно ниво од кои голем дел се и во образованието се доказ дека СДСМ работи исклучиво во интерес на граѓаните.

“Инвестициите во образовните институции во Кочани се околу 90 милиони денари, и тие се однесуваат на подобрување на условите во училиштата, замена на кровни конструкции и реконструкција на тоалетите”, рече Царовска.

Потпретседателката на СДСМ рече дека освен што инвестираме во современи објекти, истовремено вложуваме и во квалитетни наставни програми и во поддршка на наставниците со што го развиваме и унапредуваме националниот образовен систем.
и да работиме во нивен интерес

Соопштение за јавност

Потпретседателката на СДСМ Мила Царовска, попладнево се сретна со жителите на Кочани со кои разговараше за сработеното во изминатиот период, но и за барањата и очекувањата на граѓаните.

“Како и до сега ние сме тука дирекно од граѓаните да слушнеме што е најдоброто за вас. Ова е одлика на транспарентното владеење на СДСМ и продолжуваме да ги слушаме и исполнуваме барањата на граѓаните и во периодот што ни доаѓа”, рече Царовска.

Царовска истакна дека досега реализираните вредни капитални инвестиции изминатите три и пол години на локално и централно ниво од кои голем дел се и во образованието се доказ дека СДСМ работи исклучиво во интерес на граѓаните.

“Инвестициите во образовните институции во Кочани се околу 90 милиони денари, и тие се однесуваат на подобрување на условите во училиштата, замена на кровни конструкции и реконструкција на тоалетите”, рече Царовска.

Потпретседателката на СДСМ рече дека освен што инвестираме во современи објекти, истовремено вложуваме и во квалитетни наставни програми и во поддршка на наставниците со што го развиваме и унапредуваме националниот образовен систем.

Последни вести