fbpx

Генералниот секретар Николовски со честитка за Курбан Бајрам: Ова е ден кој возвишува благородни дела, да продолжиме да го унапредуваме нашето заедничко општество

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Генералниот секретар на СДСМ Љупчо Николовски,по повод празникот Курбан Бајрам во име на партијата и во свое лично име упати честитка до верниците од исламска вероисповед.

„Го честитам празникот на сите граѓани, припадници на исламската вероисповед, со желби за добро здравје, радост, духовен мир и спокој во вашите семејства.

Курбан барјам е празник кој возвишува благородни дела и шири универзални вредности – добрина, милосрдие, хуманост, солидарност, меѓусебно помагање и почитување, кои го прават светот подобро место за живеење.

Да продолжиме заеднички во тој дух, да го унапредуваме нашето општество на еднакви можности во кое културните, етничките и верските разлики се богатство. Честит Курбан Бајрам!“ стои во честитката на генералниот секретар на СДСМ Љупчо Николовски.

Последни вести