fbpx

„Млади локално заедно“ со младите од Крива Паланка, Ранковце и Кратово: СДСМ и СДММ ја креираат најдобрата понуда за младите во секоја општина

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Соопштение на СДММ

Караванот „Млади локално заедно“ денешното попладне го поминав со младите од Крива Паланка, Ранковце и Кратово.

Уште еднаш пред младите и од овие локални клубови СДММ ги презентираше своите планови и замисли за периодот кој следува. Средбата беше искористена и за разговор меѓу младите и размена на размислувањата. Претседателот Марко Михаилоски ги поздрави присутните и им порача дека секој еден млад човек го има правото да се одважи и да го искаже своето мислење, да ги сподели своите идеи и со тоа да даде директен допринос во составувањето на кампањата за локалните избори 2021.

Законот за младинско учество е одлична шанса за поголема вклученост на младите во локалните самоуправи; субвенционирањето на студентскиот оброк со по 2400 денари месечна исплата на секој редовен студент за храна и скоро 100% покачување на студентските стипендии се мерки за кои ние како СДММ се изборивме.

Затоа сега е винстинското време да продолжиме со иницијативите и посветената работа. Сега, кога безрезервно ја имаме поддршката од СДСМ треба да го дадеме својот максимум и да го оствариме планот за подобро општество, продолжи Михаилоски.

СДСМ е најголемата државотворна партија која постојано се менува. Со последните промени на својот Статут обезбеди 33% учество на млади луѓе во своите структури, а за претстојните локални избори ќе настапи со кандидати кои ќе произлезат од редовите на СДММ. Партијата секојдневно се залага и работи на подобрување на условите за живот на младите во Северна Македонија.