fbpx

СДСМ е апсолутен фаворит и победник на локалните избори

Facebook
Twitter
LinkedIn

Одговор на новинарско прашање, Стефан Васев од СДСМ

Прашање: Кога може да очекуваме да ги објавите и останатите кандидати за градоначалници?

Одговор: СДСМ е апсолутен фаворит и победник на локалите избори. Ние сме прва партија во земјава која што уште на 17 јули ги објави првите 30 кандидати за градоначалници, а пред 1 недела објавивме уште 5 кандидати за грдоначалници, што значи досега имаме утвредени 35 кандидати за градоначалници. Очекуваме до крајот на месец август да ги објавиме и останатите кандидати. Додека од друга страна гледаме во ВМРО ДПМНЕ се уште се мачат да утврдат кандидати, затоа што добро знаат во белиот дворец дека ги очекува пораз на овие локални избори и од тој пораз бегање нема, затоа неможат да најдат кандидати.

Последни вести