fbpx

Заев: Илијев држеше лекции како се работи за својата општина, затоа тој и СДСМ се „Најдоброто“ за Кочани

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

„Кога мислиме на „Најдоброто“ мислиме на одговорна чесна и посветена работа во интерес на граѓаните и општините. Како што за нас нема важни и неважни граѓани, така нема ниту важни и неважни општини, тоа го покажуваме на дело со реализираните над 7.000 проекти низ сите општини, вклучително и овде во Кочани и кочанскиот регион“, порача претседателот на СДСМ во рамките на изборниот караванот „Најдоброто за мојата општина“ од Кочани.

Тој нагласи дека изминатите четири години како никогаш досега се инвестира во развој на инфраструктурата, македонскиот Исток не е веќе слепо црево, туку сега е одлично поврзан и со главниот град и со останатите региони на државата.

„Погледнете ги само патишта околу Кочани, регионалниот пат Кочани – Делчево, патот Кочани – Пониква, патот Тркање – Пишица, Крупиште – Кочани, сите главни артерии во овој дел од државата денеска личат на модерни, европски патишта кои обезбедуваат побрз, побезбеден сообраќај и подобро поврзаност на градовите од овој регион“, нагласи Заев.

„Во Кочани изградивме и опремивме нова детска градинка за 115 деца и центар за ран детски развој во Тркање со капацитет за 40 деца, а во мандатот пред нас Кочани добива нов булеварски влез за побрз влез и излез од Градот, развојот на инфраструктурата освен на регионално, ја унапредуваме и на градско, локално ниво, таквото унапредување ќе донесе и нов мост на Кочанска река“, истакна Заев, додавајќи дека за развој на спортот, за поддршка на младите Кочани добива спортска сала, а грижата за највозрасните граѓаните се докажува со изградба и опремување на Дом за стари и изнемоштени лица.

Ете што носи „Најдоброто“, проекти во интерес на сите граѓани. Сето тоа го постигнавме во одлична соработка со Николчо Илијев и општинската администрација, заеднички верувајќи во проектите што носат развој и подобар живот за сите во Кочани.

„И така ќе продолжиме и во следните четири години. Николчо Илијев држеше лекции и на другите градоначалници како се работи темелно и посветено, како се носат резултати за својата општина за своите сограѓани, затоа Николчо Илијев е „Најдоброто“ за Кочани и затоа заслужува нов мандат, затоа што зад себе има резултатите, каде и да прошетате во Кочани ќе видите некој важен проект реализиран во неговиот мандат“, порача претседателот на СДСМ Зоран Заев.

Последни вести