fbpx

Мицкоски нема оправдување за аздисувањето и неработата на градоначалниците на ВМРО-ДМПНЕ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Христијан Мицкоски со ништо не може да го оправда неработењето и аздисувањето на градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ.

Иако ВМРО-ДПМНЕ има градоначалници во најголем дел општини, тие не работат ништо, не ги реализираат проектите што им ги ветија на граѓаните, ниту дека се кадарни да ги реализираат веќе започнатите проекти.

Милиони евра од општинските буџети за партиски вработувања, набавки на чоколадни бонбони и други аздисувања, тоа не се подобрувања на локални политики, тоа е аздисување.

Истовремено, се жалат дека општините немаат пари и бараат помош од Владата, наместо да им помогнат на граѓаните во време на криза.

Катастрофата на градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ не се оправдува со ништо.

На граѓаните ништо не им значат измислиците кои со намера ги кажува Мицкоски за да се оправда, туку очекуваат градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ нешто да сработат.

Ако се грижеше за граѓаните Мицкоски ќе ги повикаше градоначалниците на ВМРО-ДПМНЕ да го запрат ова аздисување и трошење на парите на граѓаните и ќе побараше да земат нешто да работат.

Последни вести