fbpx

СДСМ се грижи за пензионерите, почнува исплата на априлските пензии со дополнителни 1.000 денари финансиска поддршка

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

СДСМ во континуитет презема мерки со кои ја покажува грижата за пензионерите.

Започнува исплатата на априлските пензии за околу 330.000 пензионери, кои на своите сметки добиваат дополнителни 1.000 денари помош за полесно справување со последиците од кризата.

Финансиската поддршка од 1.000 денари за пензионерите, обезбедена со антикризните мерки на Владата предводена од СДСМ, се исплаќа три месеци.

Одговорните поликити на СДСМ обезбедија стабилност на пензискиот фонд, континуиран раст на пензиите и нивна предвремена исплата.

СДСМ и во време на глобална криза продолжува со мерки и политики за заштита на стандардот на граѓаните.

Последни вести