fbpx

Лазаревска: Пецаков досега успеа само да го донесе Мицкоски да сече лента на проект финансиран од Владата

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

 

Законот за заем од Светска банка за поврзување на локалните патишта е во насока на подобрување на условите во патната инфраструктура и подобро поврзување на општините и тој е во интерес на сите на наши граѓани, порача пратеничката на СДСМ Жаклина Лазаревска на денешната седница.

“Но прашање е зошто овој Закон дури по една година го гледа светлото на денот и зошто токму сега дискутираме по него. Што се смени кај колегите од ВМРО-ДПМНЕ за да овој пат нема да кочи изградба на локална инфраструктура во општините? Тогаш велеа дека се правело ново задолжување, оттука се поставува прашањето дали вие колеги од ВМРО-ДПМНЕ имате конзистентни ставови или ге менувате од час во час, од ден во ден и од година во година? Не, вие колеги од ВМРО-ДПМНЕ никогаш не сте конзистентни во ставовите, вас ви ги диктира раководството на партијата кое е раководено од криминалецот во бегство во Будимпешта“ посочи Лазаревска.

Лазаревска се осврна и на работата на градоначалниците од ВМРО-ДПМНЕ во досегашниот мандат.

„Што направи Кирил Пецаков градоначалникот на Охрид во овој период? Нема реализирано ниту еден од ветените проекти во неговата предизборна кампања, продолжи дури и стагнира проекти кои ги наследи. Во првиот месец од мандатот го донесе Христијан Мицкоски да сече лента на улица Македонија која што беше реализирана, а проектот целосно финансиран од Министерството за транспорт и врски. Ништо од она што го вети го нема реализирано“ заклучи Лазаревска.

 

Последни вести