fbpx

Резолуција на ЕПП со Бугарски ставови, Мицкоски дома зборува едно надвор прави друго

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Христијан Мицкоски лично учествуваше на Конгресот на Европската народна партија (ЕПП), кој донесе Резолуција, која ги промовира и поткрепува ставовите на Бугарија.

Лицемерниот Мицкоски од една страна ги поткопува државните позиции во клучни моменти за нашата интеграција во ЕУ, а од друга страна продава лажен партиозиам.

Се покажа уште еднаш дека Мицкоски едно зборува дома, сосем друго надвор, а работи против интересите на државата.

Резолуцијата на ЕПП е спротивна на Декларацијата за македонските позиции и црвени линии, донесена во македонското Собрание и поддржана од сите партии.

Јавноста уште еднаш се увери во лажниот патриотизам и нечесноста и антидржавното делување на Христијан Мицкоски.

Последни вести