fbpx

Ковачевски: ЕУ е нашата единствена алтернатива, европскиот пат не е лесен, но мора да се изоди

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Ние немаме друга алтернатива освен членството во ЕУ. И тој пат до ЕУ нема да е лесен, но мора да се изоди. Затоа што на крајот на тој пат е големата награда, полноправното членство во ЕУ. Нашите граѓани, идните генерации ќе живеат во ЕУ, побогати и со подобар стандард од тоа што го имаат сега, а нашето општество ќе се трансформира во општество со европски вредности, потенцира во денешното интервју за МИА претседателот на СДСМ и премиер, Димитар Ковачевски.

-Погледнете ги сите земји членки кои пред многу години биле во нашата ситуација, а кои по членството во ЕУ доживеале сериозен раст и развој. И нивниот пат не бил лесен, и нивната трансформација била постепена и тешка, но денес нивните граѓани имаат шанса да живеат во земји со подобар стандард, да се побогати, да живеат европски и слободно, вели Ковачевски.

Дали ќе бидеме и ние таму, сега зависи само и единствено од нас. Подадените раце на поддршка од нашите пријатели, оваа шанса која ја имаме, не смееме да ја пропуштиме, вели претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски во интервју за МИА.

Последни вести