fbpx

Кавгите на ВМРО-ДПМНЕ Мицкоски и Данела не се веќе на грб на скопјани, Ковачевски ја тргна блокадата

Facebook
Twitter
LinkedIn

Претседателот Ковачевски ја тргна блокадата, сообраќајниците во Скопје им се вратени на граѓаните, кавгите на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски и Данела Арсовска не се веќе на грбот на скопјани.

Граѓаните на Скопје не заслжуваат преку нив да се наплатува неспособноста на ВМРО-ДПМНЕ, Мицкоски и Арсовска.

Одблокираните скопски улици се придобивка за граѓаните на Скопје. Очекуваме улиците да останат отворени и граѓаните да можат да се движат слободно во главниот град.

Во наредниот период сите засегнати страни, од градот Скопје и превозниците треба да седнат и да разговараат за изнаоѓање на решение.

Преку дијалог, без закани и НЕ врз грбот на граѓаните!

Граѓаните на Скопје плаќаа превисока цена со блокадите, само поради кавгите на Мицкоски и Арсовска.

Се покажа дека ВМРО-ДПМНЕ е неспособна и деструктивна партија која не може ниту најнормален дијалог да воспостави, а не пак да понуди некакво решение.

ВМРО ДПМНЕ создава само проблеми, не само во Скопје, во целата држава, каде што има градоначалници.

Последни вести