fbpx

Пендаровски: Очекувам убедлива предност за концептот што го предводам, а кој води подалеку од изолација а поблиску до Европа

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Очекувам мирен и спокоен ден, впрочем како што и доликува на една европска и демократска држава.

Очекувам висока излезност, затоа што граѓаните знаат дека не станува збор за индивидуален избор, туку станува збор за избор на концепт, според кој Република Северна Македонија треба да продолжи понатаму да се развива, и да стане за еден кус временски период дел од Евроатлантските структури, се разбира на крајот на денот, очекувам да оствариме убедлива предност, која ќе ни даде можност во вториот изборен круг, дефинитивно да ја добиеме масовната поддршка на граѓаните за патот кој Република Северна Македонија го изминува во изминативе две години, а тоа е подалеку од изолацијата и поблиску до Европа кадешто реално припаѓаме.

Благодарам.

Последни вести