fbpx

Мицкоски да одговори зошто не лобирал за резолуцијата во Бундестагот?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Цел ден молк од страна на Мицкоски. Никако да собере храброст и да одговори на прашањето зошто ништо не направил, зошто не лобирал за Резолуцијата кај сестринските партии во Бундестагот.

Усвојувањето на Резолуцијата на германскиот Бундестаг е силна поддршка за членството во ЕУ и признание за македонскиот јазик, идентитет, култура и посебност.

Единствено против оваа Резолуција беа сестринските партии на ДПМНЕ.

Наместо молк Мицкоски да излезе пред јавноста и да одговори зошто не лобирал кај сестринските партии за оваа Резолуција?

Јавноста очекува одговори од Мицкоски.

Последни вести