fbpx

За првпат во историјата, 30 партии застанаа зад еден кандидат, Стево Пендаровски е личност која е подготвена да ја води државата напред

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

За првпат во историјата, 30 политички партии, од сите етнички заедници се обединија околу заеднички кандидат за претседател на државата.

Македонци, Албанци, Турци, Срби, Роми, Власи, Бошњаци и сите останати, застанаа зад Стево Пендаровски, натпартиски, европски, граѓански – пријател и претседател на сите и за сите граѓани на Република Северна Македонија.

На Република Северна Македонија и е потребен вистински Претседател, партнер и пријател на граѓаните и на иднината.

Претседател со високо чувство на одговорност, државност и посветеност, кој ќе нуди решенија во интерес на сите граѓани и ќе работи на интеграцијата во НАТО и ЕУ.

Тоа е Стево Пендаровски, личност што е решена и подготвена да ја води државата напред кон светла иднина, а не да ја враќа назад во темното минато.

Победата на Пендаровски на претстојните избори ќе биде уште една победа на нашиот заеднички пат кон напредокот, и развојот, пат на целосна интеграција во НАТО и ЕУ.

 

Скопје, 02.03.2019

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

Последни вести