fbpx

ДПМНЕ да ги врати проневерените средства од европските фондови

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

ДПМНЕ не е ништо освен криминална партија која дејствува на штета на граѓаните и на државата.

Последен пример за тоа е случајот што Европската канцеларија за борба против измама (ОЛАФ) го отвори за проект од 2015 година, вреден 660 000 евра, за софтвер во Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство.

Таму, нотирани се низа неправилности, а на државата ОЛАФ и препорачала да ги врати парите.

Во периодот кога се случиле неправиилностите, Владата е предводена од ДПМНЕ и премиерот Никола Груевски, а меѓу неговите советници бил и денешниот шеф на ДПМНЕ, Христијан Мицкоски.

ДПМНЕ и поединци од таа партија и таа влада, освен што краделе од граѓаните, за што има и правосилни судски пресуди, проневерувале пари и од европски фондови.

Од страна на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство. до обвинителство е доставен конкретен предмет по кој Обвинителството треба да постапи.

Низ отворена судска постапка, виновниците треба да се лоцираат и санкционираат, а ДПМНЕ да ги врати проневерените пари.

Последни вести