fbpx

Ковачевски: Додека СДСМ инвестира во Битола, ДПМНЕ ги покачува сметките за битолчани

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

СДСМ инвестира во Битола додека локалната власт на ДПМНЕ за две години не направи ништо а ги покачи сметките за граѓаните, рече претседателот на СДСМ и премиер Димитар Ковачевски, денеска на трибина „Повеќе за сите“ во Битола

-Локалната власт на ДПМНЕ во Битола ги покачи сметките за данок на имот за 300%. Сега сакале и сметките за вода и за канализација да ги зголемуваат врз грбот на битолчани. Како досега, така и во наредниот период, СДСМ ќе направи се за да го заштити интересот на граѓаните и ќе ги преземе сите мерки преку нашата советничка група да го спречи ова расипништво на локалната власт предводена од ДПМНЕ!, рече Ковачевски.

Но затоа е СДСМ тука за граѓаните на Битола, ќе продолжат инвестициите во општината со поддршка на Владата и централната власт, додаде тој.

-Обезбедивме 32,5 милиони евра и даваме поддршка за 66 проекти од локален интерес во 44 општини, вложуваме во рамномерен регионален развој. Вчера во Владата ги собравме сите градоначалници. Битола е една од тие општини каде е поддржан проектот за обнова на улицата 8-ми септември, вреден 110 милиони денари. Топловодот се прави со пари од буџетот но и многу други проекти. После 40 години, направивме рехабилитација на патот Битола Меџитлија, 12,5 километри и во вредност од 3,28 милиони евра. За нас граѓаните се на прво место, рече Ковачевски.

Претседателот Ковачевски им се заблагодари на битолчани за масовното присуство на трибината и за поддршката.

Последни вести