fbpx

Економските политики на СДСМ дадоа резултат, инфлацијата намалена на 3,6%

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Економски мерки и политики на СДСМ дадоа резултат.

Стапката на инфлација во декември 2023 година е намалена на 3,6%.

Оваа стапка е за околу пет пати пониска во однос на декември 2022 година, кога изнесуваше 18,7%.

СДСМ го заштити стандардот на граѓаните, со креирање и реализација на мерки како одговор на високите стапки на инфлација предизвикани од економската и енергетската криза.

СДСМ продолжува со мерки и политики за намалување на инфлацијата и заштита на животниот стандард на граѓаните.

Последни вести