fbpx

Лагите на ВМРО-ДПМНЕ се демантирани, времето на сомнителни исплати кон фирми, криминал и корупција заврши, сега се работи одговорно

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Не постои поголем криминал од 11 годишното коруптивно, расипничко владеење на ВМРО-ДПМНЕ. Ова партијата е симбол на криминал, корупција и неспособност.

ВМРО-ДПМНЕ очајно и залудно се обидува преку лаги да прикаже незаконско работење онаму кадешто го нема.

Единствените крадци се оние блиски до нив, кои од државата извлекоа милијарди евра и ги внесоа во оф шор компании на Белизе и други егзотични локации. Но ВМРО-ДПМНЕ треба да знае дека се она што било стекнато на нелегален начин ќе биде вратено назад во Буџетот од кадешто е и украдено.

Наместени тендери, договорени провизии и масовно крадење на парите на граѓаните беше одлика на владеењето на ВМРО-ДПМНЕ а тоа време заврши.

Денес средствата од Буџетот се користат рационално и одговорно.

Лажните тврдења на ВМРО-ДПМНЕ дека Фондот за иновации доделил средства на фирми кои се со постапка на ликвидација де целолсно демантирани.

Како што соопшти Фондот согласно и правилниците за сите инструменти за финансиска поддршка, сите апликанти задолжително морале да достават потврда за тековната состојба не постара од еден месец и сите споменати компании доставиле таква потврда.

Дополнително, компаниите доставиле и потврда дека нема отворена стечајна постапка ниту ликвидација.

Јасно е се.

ВМРО-ДПМНЕ шири лажни вести за да го покрие тоа што нема став за клучните прашања за иднината на државата.

 

Скопје, 19.08.2018

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

 

 

Последни вести