fbpx

Ковачевски: За нашите пензионери обезбедуваме просечна пензија од 30.000 денари и минимална пензија од 20.000 денари

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

За нашите пензионери обезбедуваме просечна пензија од 30.000 денари и минимална пензија од 20.000 денари, порача од предизборниот митинг на СДСМ и Коалицијата за евопска иднина претседателот на СДСМ Димитар Ковачевски.

Ковачевски нагласи дека пензиите денескка, во однос на 2016 година се зголемени за 55% и ќе продолжат да растат.

Јас ветувам дека ќе работам ден и ноќ да ги исполнам очекувањата на мнозинството граѓани да живеат во европска Македонија. Не се откажавме досега, нема да се откажеме ниту отсега. Ние не се откажуваме од иднината, порача претседателот на СДСМ Димитар Ковачевски, на предизборниот митинг на СДСМ и Коалицијата за европска иднина во Демир Капија.

Последни вести