fbpx

После 11 изгубени години граѓаните немаат уште еден живот да му доверат на некој нов Никола Груевски, со кого еднаш веќе расчистија

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Како партија која што 11 години ја пустошеше Македонија и ги осиромашуваше граѓаните, додека нејзините челници грабаа се што можеа да грабнат, ВМРО-ДПМНЕ покажува дека нема никаква разлика во нејзиното однесување и делување.

ВМРО-ДПМНЕ е со исти манири на потценување на граѓаните, на нивната свест и совест.

Што и да зборува и со какви лаги да се служи, во колективната меморија на сите граѓани на Република Македонија ВМРО-ДПМНЕ ќе остане симбол за криминал, расипништво, корупција, осиромашување на граѓаните и оддалечување на земјата од европските вредности.

Нема никаква разлика – Мицкоски продолжува прецизно по патот на Груевски и за жал повторно одбива да им се извини на граѓаните за пустошeњето што ВМРО-ДПМНЕ го вршеше врз Македонија цели 11 години.

После изгубени 11 години, Македонија нема време за губење. Граѓаните немаат уште еден живот да му го доверат на некој нов Никола Груевски, со кого еднаш веќе расчистија.

Заветот на Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ се поделбите и минатото. Македонија има само еден завет, а тоа е просперитетна иднина, економски раст и членство во ЕУ и НАТО.

 

Скопје, 03.06.2018

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈA

 

 

Последни вести