fbpx

Централната комисија потврди 4 кандидатури за претседател на СДСМ

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Централната изборна комисија денеска ги разгледа поднесените кандидатури за Претседател на СДСМ на вонредните внатрепартиски избори на 30 јуни.

Врз основа на Статутот на СДСМ како и врз основа на Член 9 од Правилникот за критериумите, начинот и постапката за кандидирање и избор, Централната изборна комисија утврди единствена листа на потврдени кандидати за Претседател на СДСМ:

Венко Филипче

Славјанка Петровска

Јован Деспотовски

Александар Бајдевски

(Редоследот е согласно времето на поднесување на кандидатурите од страна на кандидатите)

Комисијата констатираше дека кандидатурата на Златко Ристевски од Битола, не може да биде потврдена поради неисполнување на критериумите пропишани со Статутот и Правилникот.

Вака утврдената листа од 4 кандидати ќе биде објавена на веб страната на СДСМ заедно со програмите на кандидатите и ќе биде доставена до сите Општински изборни комисии.

Последни вести