fbpx

Се отвораат евро-атлантските перспективи, завршува изолацијата предизвикана од Груевски!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Децениската изолација на Македонија поради криминалните интереси на Никола Груевски и криминалното раководство на ВМРО-ДПМНЕ заврши со формирањето на новата реформска и демократска Влада предводена од СДСМ.

Лицемерно е од ВМРО-ДПМНЕ да зборуваат за евро-интеграции кога за 11 години власт, правеа се за да ја оддалечат Македонија од евро-атлантските интеграции.

Владата предводена од СДСМ ги отвора евро-атлантските перспективи и ги придвижува интеграциските процеси за членство во ЕУ и НАТО како врвен државен и граѓански интерес. За таа цел, неопходно е сите, вклучително и ВМРО-ДПМНЕ како конструктивна опозиција, активно да ги поддржат реформите што значат продолжување на интегративните процеси на Р. Македонија.

Скопје, 11.06.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

 

Последни вести