fbpx

Трајановски потроши милиони, луна парк се уште нема, ќе има одговорност

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Коце Трајановски имаше цели осум години да изгради нов модерен забавен парк. Но наместо тоа, Трајановски се расфрлаше со парите на граѓаните за тендери со кои се богатеа Никола Груевски и неговите соработници.

Досега се потрошени илјадници евра пари на граѓаните за студии и елаборати за нов луна парк што Трајановски со години го ветуваше и до денес го нема. Неодговорно е пред крајот на мандатот, Трајановски да најавува дека ќе потроши нови 6,5 милиони евра.

По промените на централно ниво, Град Скопје и останатите општини ќе добијат нови одговорни власти, а ќе се дознае и за што навистина се трошеле парите на граѓаните. Новата локална власт на Град Скопје ќе се посвети на решавање на проблемите и потребите на граѓаните и тоа ќе го прави навремено и отчетно, а парите на граѓаните нема да се расфрлаат за лажен барок, палми, тркала и останати непродуктивни трошоци.

 

Скопје, 21.04.2017

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести