fbpx

Парламентарното мнозинство ќе ги заштити граѓанските и државните интереси од тиранскиот однос на Груевски!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Парламентарното мнозинство од 67 пратеници има полн легитимиет да ја формира новата реформска Влада на граѓаните и тоа ќе го направи според одлуката на над 700.000 граѓани кои избраа промени.

Претседателот на СДСМ, Зоран Заев, веќе ја објави Програмата на новата реформска Влада, што е достапна за домашната и за меѓународната јавност и е јавно поставена на Веб страницата на СДСМ: http://sdsm.org.mk/News.aspx?idNews=7681&lng=1

Никола Груевски и опозициската ВМРО-ДПМНЕ не можат повеќе преку нивните медиуми, како порталот Нетпрес, со лаги за непостоечки теми да ги вознемируваат граѓаните. Не ќе можат ни тирански да се изживуваат врз граѓаните со апсурните реплики сами на себе со коишто го блокираат Собранието.

Парламентарното мнозинство има обврска да ги заштити граѓанските и државните интереси и тоа многу брзо ќе се случи. Груевски, Иванов и ВМРО-ДПМНЕ се должни да обезбедат мирен трансфер на власта.

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести