fbpx

Иванов да дојде при здрав разум и да не штети на државните интереси, мнозинската волја ќе се реализира!

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Ѓорѓе Иванов не смее повеќе да штити криминалци и мора да овозможи мирен трансфер на власта!

Со Ваквото негово однесување, Иванов претставува директна закана за државните интереси на Република Македонија!

Европа и светот гледаат дека однесувањето лично на Ѓорге Иванов не се заснова на демократски начела, пристојност и здрав разум!

Затоа е таква и последната порака од лидерите и институциите на ЕУ, што во Македонија ја пренесе претседателот на Европскиот совет, Доналд Туск.

Иванов и Груевски не смеат повеќе да работат на создавање бинационална држава и да го кочат заедништвото, посебно кога е тоа јасно нагласено за напредувањето на Македонија кон членството во ЕУ и НАТО.

Интергациите во Европската унија и НАТО се стратешки определби на граѓаните и на Република Македонија.

Реформските процеси се врвен приоритет во Програмата на новата реформска Влада на унитарна Македонија, којашто обезбедува владеење на правото и квалитетен живот во едно општетство за сите граѓани.

За заедништво се изјаснија над 700.000 граѓани на Македонија, чиишто гласови се преточени во 67 пратенички мандати.

Тоа е демократски формирано парламентарно мнозинство, кое што застана зад претседателот на СДСМ, Зоран Заев и мнозинската волја на граѓаните ќе се реализира. Ќе се формира новата реформска Влада на граѓаните на Република Македонија!

03.04. 2017, Скопје

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести