fbpx

Мицкоски и ВМРО-ДПМНЕ се уште заглавени во поделбите на граѓаните бгеањето од Рамковниот договор го потврдува тоа

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Бегањето одбележувањето на 20 годишнината од Рамковниот договор покажува дека Мицкоски се уште е заглавен во поделби на граѓаните.

Охридскиот договор е мировен договор кој ја отслика фактичката реалност – дека темелот на државата е граѓанскиот концепт на соживот меѓу македонскиот народ и другите етнички заедници.

20 години подоцна, деструктивни и безидејни политичари како пироманот Мицкоски се уште шират поделби меѓу граѓаните.

Разликата меѓу СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ е огромна: концептот Едно општество за сите е концепт на СДСМ обединува и води напред.

Политиките на СДСМ обединуваат, обезбедуваат стабилност, мир, економски развој и напредок и подобар живот за сите.

Политиките на ВМРО-ДПМНЕ ги делат граѓаните и влечат назад. Затоа уште еднаш ќе бидат поразени на следните локални избори.

Последни вести