fbpx

Граѓаните секојдневно се гушат, а ВМРО-ДПМНЕ не презема ништо

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Граѓаните на Македонија секојдневно дишат отров наместо чист воздух, што предизвикува штетни последици по нивното здравје.

Мерните станици континуирано, со денови и недели покажуваат огромна загаденост на воздухот во Македонија, како во вечерните така и во утринските часови.

Во Центар загадувањето е 7 пати повисоко од максимум дозволеното количество на ПМ10 честички, во Карпош 4 пати, во Гази Баба 6 пати, а во Лисиче 9 пати над дозволеното.

Во Тетово е 9 пати над дозволеното, а загадувањето во Битола е 8 пати над максимум дозволеното.

Здравјето на граѓаните нема никакво значење за власта на ВМРО ДПМНЕ.

Недозволиво, неодговорно и срамно е да се игнорира вака значајна тема директно поврзана со здравјето на граѓаните.

Наместо да го решат проблемот со загадувањето, Груевски и фамилијата изминатите години ги решаваа своите бизнис интереси.

Тие се збогатија со пари од граѓаните што требаше да бидат употребени за заштита на нивното здравје и нивните животи, затоа што тоа се нивни пари.

Загадувањето е последица на погрешните политики на Никола Груевски којшто мислеше само на провизиите од тендерите, парцелите на Водно, мерцедесот од 600 илјади евра и богатењето на фамилијата.

Фамилијарно-тендерските „политики“ на Никола Груевски и ВМРО-ДПМНЕ го уништуваат здравјето на граѓаните.

Затоа заврши времето на Никола Груевски. И затоа завршува времето на ВМРО-ДПМНЕ.

Скопје, 26.01.2016

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТА
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести