fbpx

Усвоени законските измени, ДДВ за струјата се намалува на 5 отсто, за помали сметки за граѓаните

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Собранието денеска ги усвои измените на Законот за додадена вредност со кое ДДВ за електрична енергија се намалува од 18 на 5 отсто.

И покрај обидите за блокада од страна на пратениците на ВМРО-ДПМНЕ, парламентарното мнозинство предводено од СДСМ уште еднаш покажа посветеност во заштита и унапредување на животниот стандард на сите граѓани.

Намалувањето на данокот на додадена вредност е со цел со пониски цени да им се помогне на домаќинствата за намалување на нивните трошоци.

СДСМ секогаш е на страната на граѓаните и се грижи за подобрување на животниот стандард.

Последни вести