fbpx

Попов на трибината ,,Најдоброто за нашата општина“: Каде им се кандидатите на ВМРО-ДПМНЕ, чекаат листите да им се напишат во Будимпешта?

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

СДСМ има многу повеќе направено од ВМРО-ДПМНЕ за многу покус период, нагласи организацискиот секретар на СДСМ Мартин Попов на граѓанската трибина под мотото „Најдоброто за нашата општина“ од Крушево.

Тој истакна дека ние ја покачивме минималната плата, просечната плата, невработеноста е на рекордно ниско, за разлика од ВМРО-ДПМНЕ, ние се грижиме за граѓаните, инвестираме во граѓаните во човечкиот капитал.

Додека ние за сме постојано со граѓаните, ВМРО-ДПМНЕ се обидуваат да копираат, но им се случи фијаско, секоја копија е полоша од оригиналот, истакна Попов.

Тој додаде дека СДСМ ја има најтранспарентната постапка за кандидирање на градоначалници и советници за локалните избори.

Во постапката се пријавија 630 кандидати за градоначалници и над 5.000 кандидати за советници, што зборува дека луѓето веруваат во нашите социјалдемократски вредности, го прашавме членството за најдобрите кандидати и ги избравме првите 30 кандидати за градоначалници, меѓу кои е и Томе Христоски и кои гарантираат дека ќе победиме во општините од каде доаѓаат, рече

Од другата страна, кај ВМРО-ДПМНЕ владее мрак, не знаеме што се случува, не сме слушнале за никаква процедура, тоа е нормално, листите им ги подготвуваат во Будимпешта и наскоро ќе им ги испорачаат, истакна организацискиот секретар на СДСМ Мартин Попов од граѓанската трибина под мотото „Најдоброто за нашата општина“.

Последни вести