fbpx

Нов пад на цените на горивото, со антикризните мерки имаме најниски цени во регионот

Facebook
Twitter
LinkedIn

 

Соопштение за јавност

Ефикасните мерки на Владата предводена од СДСМ за намалување на ДДВ и акцизата, како дел од антикризниот пакет од 26 антикризни мерки во вредност од 400 милиони евра, веднаш ги намалија цените на нафтените деривати и горивата.

Додека насекаде во државите од регионот цените на горивата растат поради најголемата економска и енергетска криза, кај нас се намалуваат токму како резултат на овие мерки.

Преку антикризните мерки цената на бензинот веднаш се намали за 6,5 денари, а на дизелот за 9 денари.

Од полноќ дополнително се намалија цените на бензините за два денари по литар, а цената на дизелот се намали за три денари.

СДСМ како одговорна партија во време на криза продолжува со реализација на мерки и политики кои го заштитуваат стандардот на граѓаните и обезбедуваат одржув ање на економската стабилност.

Последни вести