fbpx

Доста беа лаги, почнавме преговори со ЕУ со зачуван идентитет, сите да дадат придонес за европскиот пат

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Со заполнување на преговорите, пропаднаа сите лаги и измислици за наводна бугаризација и асимилација.

Напротив, започнавме преговори со ЕУ со зачуван идентитет со чиста формулација на македонски јазик без додавки и фусноти..

На крајот, се потврди и дека анти европската коалиција на ВМРО-ДПМНЕ и Левица, свесно ги лажеше и се уште ги граѓаните и ги злоупотребува.

Северна Македнија ги започна преговорите со ЕУ по цели 17 години во чекалната и ова е нова ера за нашите граѓани која носи бројни придобивки.

Сега, откако сите лаги за јазикот и идентитетот пукнаа како меур од сапуница, кога пропаднаа сите блокади и обиди за дестабилизација, потребно е сите политички и општествени чинители да дадат свој придонес за европскиот пат.

Членството во ЕУ е стратешка национална и државна цел поставена уште на денот на независноста, сите имаат одговорност пред граѓаните да обезбедат европска иднина на граѓаните и државата.

Последни вести