fbpx

Хидро Мицкоски како синоним за злоупотреби со хидроцентрали треба да одговори за бизнисот додека му бил советник на Груевски

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Христијан Хидро Мицкоски, како синоним за злоупотреби со хидроцентрали, треба да одговори како конзорциумот во кој има удел го добил бизнисот и земјиштето во време кога му бил советник на Никола Груевски.

Како тоа баш Хидро Мицкоски, во време додека бил советник на Никола Груевски, заедно со неговиот сопартиец Димитар Димовски добиле државно земјиште од 33.000 квадратни метри за изградба на хидроцентрали?

Затоа за овој случај предмет отвори и Државната комисија за спречување на корупција.

СДСМ ја поздравува работата на ДКСК и ја поддржува.

Се докажува исправноста од реформирањето на ова независно тело кое е насочено кон заштита на јавниот интерес, процес што токму ВМРО-ДПМНЕ со месеци се обидуваше да го блокира но не успеа.

Скопје, 09.05.2019
ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТ
СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести