fbpx

Сиљановска призна дека нејзиниот сопруг купил куќа од државата додека била министерка, се потврди дека таа е транзициски профитер

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Гордана Сиљановска денеска призна дека додека била министерка во Владата, нејзиниот сопруг купил станбен простор во државна сопственост во центарот на Скопје.

Кандидатката на Христијан Мицкоски, Сиљановска уште еднаш потврди дека е пример за транзициски профитер. Додека таа била министерка во Владата, нејзиниот сопруг добил профитабилен бизнис со фри шоп, а потоа купил куќа од државата, што е оправдано сомневање за постоење на непотизам и конфликт на интереси. 

Пред граѓаните, Сиљановска мора да одговори која била нејзината улога во купопродажбата на станбен простор од над 100 квадратни метри на атрактивна локација во Скопје.  

 

Скопје, 03.05.2019                                               

ЦЕНТАР ЗА КОМУНИКАЦИИ СО ЈАВНОСТ

СОЦИЈАЛДЕМОКРАТСКИ СОЈУЗ НА МАКЕДОНИЈА

Последни вести