fbpx

Бруталното апсење на новинарот Салиу потврдува дека нема промена, ДПМНЕ е режимска партија

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Во ДПМНЕ нема промена, ДПМНЕ е режимска партија, што се потврди со бруталното апсење на новинарот Фуркан Салиу.

На сите им е јасно дека ова е обид за замолчување и заплашување, откако новинарот објави афера директно поврзана со ДПМНЕ.

На чело на СВР Скопје и ЕБР се новопоставени началници од страна на Тошковски.

Значи началниците назначени од Тошковски и ДПМНЕ дале наредба за апсење на новинарот Салиу.

За 7 години власт на СДСМ, не само што нема уапсен новинар, не само што претставките против новинари од функционери пред судовите се минато, туку Владата предводена од СДСМ донесе низа и законски решенија со кои се гарантира заштитата на новинарите.

ДПМНЕ само за 2 месеци покажа како мисли да ја практикува власта доколку ја добие, со сила.

Одговорност за овој недемократски чин мора да има, заплашувањето и злоупотребата на МВР и другите институции под капата на ДПМНЕ мора да прекине.

Последни вести