fbpx

Политизацијата на штрајкот на СОНК од ВМРО ДПМНЕ е на штета на наставниците

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

ВМРО-ДПМНЕ го партизира и политизира штрајкот на СОНК, со тоа им нанесува штета на учениците и наставниците.

Тоа е истата партија која го урниса образованието, во чие време наставниците беа понижени, уценувани и под постојан притисок.

Само во образованието во изминатите 3 години во три наврати СДСМ ги зголеми платите на наставниците за над 21 отсто, додека ВМРО-ДПМНЕ за 11 години ги покачи за само 4 отсто.

Низ диајлог платите во образованието ќе се зголемат, ќе има нова методологија за постојан раст на платите.

Но наставата мора да продолжи а СОНК да ги напушти уцените и да каже не на политичката агенда на ВМРО ДПМНЕ.

Последни вести