fbpx

Митрески: Развој на сите општини подеднакво, двојно зголемување на парите за општините и над 400 инфраструктурни проекти

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

Носителот на Изборната листа во петтата Изборна единица на СДСМ и на Коалицијата за европска Македонија, Јован Митрески, на денешниот централен митинг во Скопје, порача дека Планот за европска иднина предвидува развој на сите општини подеднакво.

„Нашиот план за иднината е развој на сите општини подеднакво! Најавуваме дуплирање на парите кон општините. Најавуваме над 400 проекти во инфраструктурата во сите општини во државата, затоа што за нас сите општини и сите граѓани се важни“, порача Митрески.

Бројот 1 во Изборна единица 5 значи гласање за европска иднина. Нема откажување од иднинатата!, додаде тој.

Последни вести