fbpx

Ковачевски: Нема откажување, Европска Македонија ќе биде реалност!

Соопштение за јавност Одиме на победа! Со Стево, со вас и со мене, во 2028 година Македонија ќе ги заврши преговорите со ЕУ и сите вие овде ќе бидете горди што се биле дел од патот на Македонија кон поправедна, побогата, подемократска европска држава, рече претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски на денешната Конвенција на претседателскиот […]

Ковачевски: Победата почнува со нашиот претседател, Стево Пендаровски!

Победата почнува тука, денеска, победата почнува со нашиот претседател, Стево Пендаровски, рече денеска претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски во обраќањето на конвенцијата за промоција на програмата на претседателскиот кандидат Стево Пендаровски. Тој е прогресивен претседател, верува во прогресивна Македонија и не се откажува од европската иднина, додаде Ковачевски. -НИЕ не се откажуваме од иднината! Ние […]

Ковачевски: Направивме многу, но треба уште повеќе, направените грешки ќе ги исправиме

Соопштение за јавност Направивме многу во изминатите години, ги покачивме платите и пензиите, ја преполовивме невработеноста, обезбедивме рекордни инвестиции, вративме 2,6 милијарди евра назад кај граѓаните, станавме членка на НАТО, започнавме преговори со ЕУ, навистина многу, но имаме и грешки, рече претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски во обраќањето на 28 Конгрес на СДСМ. -Јас сум […]

Ковачевски: Ова е планот на СДСМ за европска иднина на Македонија

Соопштение за јавност Имаме јасен, конкретен и издржан план за иднината кој е преточен во нашата изборна програма, ова е нашиот план за европска иднина на Македонија, рече претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски на денешниот 28 Конгрес на СДСМ. -Во изминатите седум години покажавме и докажавме дека СДСМ ги исполнува ветувањата и дека работи за […]

Ковачевски: Нема промени, ДПМНЕ како што ги фалсификуваа анкетите така се обидоа да фалсификуваат и потписи

Соопштение за јавност Ништо не е променето во ДПМНЕ, тоа е истата партија на лаги и невистини, како што фалсификуваа анкети така се обидоа да фалсификуваат и потписи за нивната кандидатка, рече претседателот на СДСМ, Димитар Ковачевски на денешниот 28 Конгрес на партијата. -Излегоа пред граѓаните и рекоа имале потписи за нивната кандидатка. Прес конференција […]

Ковачевски: Нема откажување од иднината – завршени преговори до 2028г., и членство во ЕУ до 2030г.

Соопштение за јавност Завршување на преговорите со ЕУ до 2028 година и членство до 2030 година. Заедно тоа ќе го направиме. Нема откажување од иднината! – рече претседателот на СДСМ Димитар Ковачевски, во денешното обраќање на 28 Конгрес на СДСМ. —Јас не знам која друга партија има повеќе право да каже дека е за Европа […]

Ковачевски: Изминативе седум години ги зголемивме платите и пензиите, го заштитивме стандардот, резултатите се видливи

Соопштение за јавност Минималната плата денес е над 370 евра, просечната плата е над 650 евра, иако ветивме просечна плата од 500 евра. Пензиите се во просек за 6.000 денари повисоки, и континуирано ќе растат. Обезбедивме рекордна поддршка за домашните компании од 100 милиони евра. Невработеноста ја преполовивме. Имаме рекордни 753 милиони евра директни странски […]

Ковачевски: Во новиот мандат на СДСМ, просечна плата од 1100 евра, минимална плата од 600 евра, просечна пензија од 500 евра

Соопштение за јавност Имаме јасен, конкретен и издржан план за иднината кој е преточен во нашата изборна програма. Во изминатите седум години покажавме и докажавме дека СДСМ ги исполнува ветувањата и дека работи за доброто на сите. Уште поодлучни и попосветени, најавуваме кои ќе бидат главните столбови на нашата работа во наредните четири години. – […]

Ковачевски: Изборна програма на СДСМ е јасен, конкретен и издржан план за иднината на Македонија

Соопштение за јавност Имаме јасен, конкретен и издржан план за иднината кој е преточен во нашата изборна програма. – истакна претседателот на СДСМ Димитар Ковачевски во денешното обраќање на 28 Конгрес на СДСМ. — Во наредните четири години просечната плата ќе достигне рекордни 1.100 евра, а минималната плата ќе изнесува 600 евра или 37.000 денари. […]

Ковачевски: Од овде почнува победата, победа на надежта, победа за европска иднина

Соопштение за јавност Претседателот на СДСМ Димитар Ковачевски, на денешниот 28 Конгрес на СДСМ, во своето обраќање им порача на делегатите и присутните дека подебата на СДСМ на претстојнте избори, почнува токму од овој Конгрес. -Од овде почнува победата! Победа на СДСМ на претстојните парламентарни и претседателски избори! Победа на надежта и борбата за подобра, […]