fbpx

Во тек е исплата на априлските пензии со нови 1.000 денари финансиска поддршка за секој пензионер

Facebook
Twitter
LinkedIn

Соопштение за јавност

СДСМ и во време на најголема економска криза продолжува со вистинска грижа за пензионерите.

Во тек е исплатата на априлските пензии за околу 330.000 пензионери, кои на своите сметки ќе добијат дополнителни 1.000 денари помош за полесно справување со последиците од кризата.

Финансиската поддршка од по 1.000 денари за секој пензионер обезбедена со антикризните мерки на Владата предводена од СДСМ се исплаќа три месеци.

По усвојувањето на новата методологија, во септември следува историско највисоко покачување на пензиите.

Со СДСМ, просечната пензија во изминатите 4 и пол години е зголемена за над 2.000 денари, а пензиите се исплаќаат редовно и навремено.

СДСМ како одговорна партија продолжува со мерки и политики за заштита на стандардот на сите категории граѓани.

Последни вести